НОВИНИ

Виена - пренаселена по празниците

Виена с нова туристическа стратегия за празниците - опитва се да привлече гостите на града към крайните квартали. Тези дни центърът на "Коледната столица" на Европа, както я наричат, е толкова препълнен, че местните избягват големите забележителности.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
20:10, 29.12.2018
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Особено по Коледа и Нова година из виенските улици става доста тясно. Катедралата Свети Стефан, дворецът на Хабсбургите - Хофбург и множеството музеи - за повечето туристи това е първата и единствена цел.

Преодоляването на този проблем в австрийската столица виждат в маркетингова стратегия, която на преден план ще извади точки и атракции извън сърцето на града.

Владимир Преведен, туристически консултант: Това, което Виена разработва в момента, е да не се насърчава повече дневният и масовият туризъм в центъра, а вместо това да се увеличат предложенията за по-висок клас туризъм.

Туристите са важен икономически фактор за австрийската столица. Целта не е да се губят посетители, а те да бъдат поканени и на други места, така че да се избягват стълпотворения. Това явление експертите в туристическия бранш наричат свръх туризъм. С него се борят още 52 града в Европа като Амстердам, Барселона, Прага, Венеция. Виена е сочена като един положителните примери за развитие на туризма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откритията в Космоса през 2018 г.
Откритията в Космоса през 2018 г.
От тази вечер част от центъра на София се затваря заради новогодишния концерт
От тази вечер част от центъра на София се затваря заради новогодишния концерт