НОВИНИ

Нов скенер във ВМА, която чества 125 години от създаването си

С тържествена церемония и полагане на цветя и венци Военномедицинската академия чества 125 години от основаването си. Лечебното заведение посрещна празника с нов скенер и богата равносметка: от 1891 година досега близо 6 000 медици от ВМА са участвали в над 30 международни мисии.

Айше Сали
от Айше Сали
19:54, 01.12.2016
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Водеща медицинска институция, в която работят едни от най-добрите лекари. С 200 души академичен състав, модерна апаратура и готовност за помощ при бедствия в страната и военни мисии зад граница. За своята 125- годишна история Военномедицинската академия се превръща в една от най-престижните болници, а само за изминалия месец през нея са преминали близо 4000 пациенти.

генерал-майор, член-кореспондент проф. Николай Петров, директор на ВМА: "Никой няма съмнение, че ВМА е най-важната структура в България, покриваща териториално цялата страна,на която националната сигурност и здравеопазването като цяло."
Росен Плевнелиев, президент на Република България: "Но тя е гордост - голямата гордост на военно-въоръжени сили. Пазете тази святост, тази чистота! Пазете доверието на гражданите, което е на невиждани нива."

Намаляването на финансовите задължения, модернизирането на лечебното заведение и промените, подобрили условията за лекарите във ВМА бяха сред основните акценти в изказванията на официалните лица.

Николай Ненчев, министър на отбраната: "Поех и изпълних всичките си ангажименти към вас. Променихме Закона за отбраната и въоръжените сили, позволихме да имате частна практика и извън работно време."
Петър Москов, министър на здравеопазването в оставка: "Благодаря ви, че в последните две години вие /лекарите/ и правителството работихме в екип. Екип означава хора, които са заедно заради общи цели и се борят заедно за постигането им."

На днешната церемония бяха отличени най-добрите лекари на болницата, а честването продължи с празнична програма на Представителния ансамбъл на въоръжените сили.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Незаконна сеч в местността „Буйна Яна”
Незаконна сеч в местността „Буйна Яна”
Национална среща на зърнопроизводителите в Пловдив
Национална среща на зърнопроизводителите в Пловдив