НОВИНИ

Все още не са ясни причините за пожара в склад на жандармерията в Бургас

Пожар избухна този следобяд в една от помощните сгради на жандармерията в Бургас. Няма пострадали. Огънят се е разпространил много бързо и е обхванал цялата постройка. На място са пристигнали четири пожарни автомобила.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
20:40, 09.12.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Бургаската жандармерия е разположена в старите казарми на бившата военна дивизия, а в непосредствена близост са жилищните блокове на един от големите квартали "Изгрев". След закриването на дивизията част от постройките се ползват от жандармерията за складове и учебни зали. Точно в едно от тях избухва пожарът. Хората от съседните блокове се опасяваха да не би там да има боеприпаси, но военен пенсионер разсея съмненията.

Петър Станчев - съсед: Това не са складове, това са бивши помещения, канцеларии и тем подобни. Всичко, което е взривоопасно, е изнесено отдавна оттук. Това е дворът на бившата дивизия.

Огънят обхвана площ от около 700 кв.м., а една от версиите е късо съединение, но засега от пожарната отказват коментар.

Четири пожарни автомобила и екип от 20 огнеборци се ангажираха с гасенето и около 17:00 часа овладяха пожара. Два екипа ще останат да дежурят през нощта, за да се избегне ново огнище, а утре експерти ще направят оглед на сградата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Укрепват църквата в манастира Свети Николай Чудотворец над село Кладница
Укрепват църквата в манастира "Свети Николай Чудотворец" над село Кладница
Тържествен спектакъл за 75-тия рожден ден на Стефан Данаилов
Тържествен спектакъл за 75-тия рожден ден на Стефан Данаилов