НОВИНИ

Все още няма информация за самоличността на нападателя от Лондон

Загиналите при атаката в Лондон са 5. Извършителят е сред тях. Друга жертва е полицаят, който нападателят е наръгал. Ранените са над 40. Извършителят е познат на властите, но се извършват арести. Полицията отказва да съобщи името му. Засилено полицейско присъствие ще има в Лондон, особено по най-посещаемите туристически обекти.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
07:33, 23.03.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Вчера, автомобил се удря в 12 пешеходци на Уестминстърския мост, после се забива в преграда на моста. Извършителят се втурва към парламента и наръгва един полицай, след което е обезвреден. По време на нападението, британските политици заседават в парламента. Те получават съобщения за случващото се. Един от тях дори се опитва да помогне на ранения полицай, но полицаят умира.

В британските медии се появи информация, че извършителят е Абу Изедин, предишен говорител на ислямската организация Ал Гураба, която е забранена във Великобритания. Истинското му име е Тревър Брук, но той приема исляма и си сменя името. Правил е и опити да замине за Сирия, за да се присъедини в сраженията на страната на Ислямска държава. Адвокатът му, обаче казва, че той в момента е в затвора. Приликата му с нападателят от вчера е много голяма, но все още няма потвърдена информация, че извършителят е той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Според лондонската полиция нападателят е международен терорист
Според лондонската полиция нападателят е международен терорист
Доброволци помагат на бездомни кучета в Русе
Доброволци помагат на бездомни кучета в Русе