Всички полети между София и Берлин са отменени заради стачка

Всички полети днес между София и Берлин са отменени. Причината е стачка на служителите и на двете берлински летища – "Шьонеделд" и "Тегел". Недоволството започна рано тази сутрин и ще приключи в 5 ч. утре сутрин.

от Източник: Дневник
09:59, 13.03.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Справка на сайта на "Летище София" показва, че три самолета за германската столица няма да излетят, а още толкова няма да кацнат на българска територия.

Очаква се в протеста да се включат около 2000 служители на двата аеропорта. Исканията им са за повишаване на почасовото заплащане от 11 до 12 евро. Досега профсъюзът проведе няколко кръга преговори с работодателите, но те се оказаха безуспешни.

Пътниците са призовани да се свържат с тяхната авиокомпания, за да получат информация за полета си, преди да отидат на летището, се казва в съобщение в сайта на летищата.

На 10 март заради същата проява десетки хиляди пътници бяха блокирани, след като на летище "Тегел" бяха анулирани 455 полета, а на "Шьонефелд" - 204, припомнят агенциите.

Наземният персонал включва служителите на гишетата за регистрация за полет, работниците, товарещи и разтоварващи самолетите, както и насочващи машините по пистите.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Заради снега е ограничено движението за тирове през Котленски проход
Заради снега е ограничено движението за тирове през Котленски проход
Свлачище уби 48 души в Етиопия
Свлачище уби 48 души в Етиопия