НОВИНИ

Всички страни членки на ЕС съгласни да се наложат нови санкции на Северна Корея

Всички 28 страни членки на Европейския съюз са дали зелена светлина за налагане на нови санкции на Северна Корея в отговор на последния й ядрен опит, предаде Франс прес, като се позова на дипломати. Няколко източника потвърдиха постигнатото политическо съгласие по въпроса.

bnt avatar logo
от БТА
21:25, 21.09.2017
Чете се за: 00:37 мин.
По света
всички страни членки съгласни наложат санкции северна корея

Санкциите ще допълнят онези, наложени от ООН миналата седмица. Наказателните мерки по-конкретно ще включват пълна забрана за износ на петрол за Северна Корея и инвестиране в затворената комунистическа страна.

ЕС също така иска да добави нови севернокорейски физически и юридически лица в черния си списък. Т. е. тя няма да имат право да влизат на територията на съюза, а авоарите им под негова юрисдикция ще бъдат замразени.

ЕС иска освен това да ограничи възможността на Северна Корея да изпраща свои граждани да работят в чужбина.

В момента между 300 и 500 севернокорейци работят в Полша.

Новите санкции бяха одобрени днес от постоянните представители на 28-те страни членки. Възможно е те да бъдат приети официално на следващата среща на министрите на външните работи от ЕС, която е насрочена на 16 октомври.

Също днес президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е подписал указ, който ще разшири възможностите на властите да налагат санкции на чуждестранни физически и юридически лица, които имат отношения със Северна Корея.

Китайската централна банка от своя страна е наредила на местните банки да прекратят незабавно бизнес отношенията си със Северна Корея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Едно от 5 момичета във Великобритания страда от депресия до 14 г.
Едно от 5 момичета във Великобритания страда от депресия до 14 г.
Преосвещават най-старата църква в Северозападна България
Преосвещават най-старата църква в Северозападна България