НОВИНИ

Втори ден на конгреса на Републиканската партия на САЩ в Кливланд

Втори ден на конгреса на Републиканската партия на Съединените щати в Кливланд, щата Охайо. Очаква се на него милиардерът Доналд Тръмп да бъде обявен официално за кандидат за президентската надпревара през ноември.

bnt avatar logo
от БНТ
11:02, 19.07.2016
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Форумът започна с минута мълчание в памет на полицаите, убити вчера в Батън Руж, Луизиана. След това беше приета партийната програма за президентските избори. Последваха изказвания от редица оратори, в това число и 46-годишната съпруга на милиардера - Мелания Тръмп, която е от словенски произход.

Не се размина без инциденти. Делегати-опоненти на магната шумно прекъснаха за няколко минути заседанието, в опит да променят предложената програма на конгреса, който според тях е твърде близък до позициите на Тръмп. След като бяха изведени от залата, няколко от делегатите организираха малък протест пред сградата.

Очаква се Доналд Тръмп да бъде обявен официално за кандидат за президент на републиканците днес. Предстои да бъде одобрен и изборът му за вицепрезидент - Майк Пенс. Самият Тръмп по програма трябва да говори в четвъртък, за да приеме президентската номинация, но е възможно да се включи и преди това.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличават се горските площи в Пловдивско
Увеличават се горските площи в Пловдивско
Румяна Бъчварова разговаря с директора на ФБР
Румяна Бъчварова разговаря с директора на ФБР