НОВИНИ

Втори ден от посещението на Доналд Тръмп във Великобритания

Планът на британския премиер Тереза Мей за БРЕКЗИТ вероятно ще убие сделката за свободна търговия със Съединените щати. Това заяви американският президент Доналд Тръмп пред вестник Сън. Днес е втория ден от посещението му във Великобритания. Очакват се масови протести в Лондон срещу визитата.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
09:18, 13.07.2018
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Тереза Мей е "хубав човек", бившият външен министър Борис Джонсън може да стане добър премиер, кметът на Лондон Садик Хан върши "ужасна работа за управлението на града", а кралица Елизабет Втора е "страхотна жена". Такива са оценките на американския президент за британския политически елит.

Пред вестник Сън Тръмп прогнозира, че плановете на Тереза Мей за Брекзит ще засегнат търговията със Съединените щати по негативен начин. Според него - това няма да бъде сделката, за която британците са гласували.

Американският президент определя Борис Джонсън като "талантливо момче" и не крие, че съжалява, че е напуснал правителството.

"Не ги противопоставям един на друг. Но той би бил страхотен премиер", допълва Тръмп.

Пред Сън американският президент споделя, че не се чувства добре дошъл в Лондон и упреква кмета Садик Хан за това. Критикува го, че е разрешил протест срещу него. Упреква го и, че не се справя добре в борбата с тероризма.

В интервюто Тръмп заявява, че очаква с нетърпение срещата с британската кралица Елизабет Втора. Признава, че ѝ се възхищава, защото по време на управлението си тя никога не е допуснала грешка.

Днес Тръмп и съпругата му Мелания ще пият чай с кралицата.

Тръмп ще разговаря и с британския премиер Тереза Мей. А вечерта американската президентска двойка ще отпътува за Шотландия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова за председателството: Слабо политическо съдържание и резултати
Корнелия Нинова за председателството: Слабо политическо съдържание и резултати
Спасител: Поне 30 минути след хранене не влизайте в басейна или морето
Спасител: Поне 30 минути след хранене не влизайте в басейна или морето