НОВИНИ

Възрастна жена от Варна е задържана за телефонни измами

Районната прокуратура във Варна задържа за срок до 72 часа 71-годишна пенсионерка, извършила телефонни измами за близо 24 000 лева и златни накити, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура в крайморския град.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
13:28, 14.09.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
възрастна жена варна задържана телефонни измами

На 12 септември на ул. "Тодор Влайков" във Варна заплашвана по телефона пенсионерка хвърлила от петия етаж на жилищна кооперация сумата от 9225 лева. Да прибере парите се появила 71-годишната жена, която била задържана от полицейски служители в момента на вземане на сумата.

В хода на проведеното разследване било установено, че телефонната измамничка, която действала като муле за някой си Николай Николов, е съпричастна към още 8 телефонни измами, извършени в периода от юни до средата на септември тази година.

Районната прокуратура във Варна обединила досъдебните производства по тези случаи на телефонни измами, при които от различни хора - предимно възрастни и пенсионери, жената взела чрез измама по телефона сума в размер на близо 24 000 лева и около 100 грама златни накити.
Обвиняемата е действала на територията на Варна. От прокуратурата допълват, че днес в съда ще бъде внесено искате за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо 71-годишната жена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Техническият университет открива филиал в Стара Загора
Техническият университет открива филиал в Стара Загора
България се изкачи до 38-о място в ранглистата на ФИФА
България се изкачи до 38-о място в ранглистата на ФИФА