Зам.-председателят на парламента в Скопие е под домашен арест

Заместник-председателят на парламента в Северна Македония Фросина Ременски е под домашен арест, съобщи МИА. Ременски е сред обвиняемите по делото за корупция „Рекет“.

от БГНЕС
17:25, 10.10.2019
Чете се за: 00:55 мин.
По света
зам председателят парламента скопие домашен арест

След избухването на скандала преди няколко месеца тя беше свалена от заместник-председателския пост в управляващата партия СДСМ. Заради скандала с поста си се раздели и бившият шеф на Специалната прокуратура Катица Янева, която беше задържана и в момента се намира в ареста.

;

Македонският олигарх Йордан /Орце/ Камчев обвини двама души - Боян Йовановски-Боки 13 и Зоран Милески – Кичеец, че са го рекетирали и са му обещавали премахване на "мярката задържане под стража", връщане на паспорта и пълно спиране на разследването срещу него от страна на Специалната прокуратура в делото "Империя", където той е заподозрян. От разпространените публично аудиозаписи стана ясно, че ръководителят на Специализирана прокуратура Катица Янева обещава на Камчев, че "всичко ще бъде наред".

Камчев, който е разследван за пране на пари, злоупотреба с власт и участие в организирана престъпна група съобщи, че Боки 13 и Зоки Кичеец са му поискали 8 млн. евро, за да спре разследването срещу него. Камчев е дал 1.5 млн. евро в брой на двамата.

;

Йордан Камчев, Орце, беше предложен за почетен консул на България миналата година, но властите в Скопие не подкрепиха това предложение. От публикуваните документи на разследващите стана ясно, че Камчев притежава и български паспорт.

Камчев заедно с бившия премиер Груевски и бившия директор на службата за сигурност Миялков освен за пране на пари, са разследвани още за злоупотреба с власт и организирана престъпна група. Олигархът също така е разследван за незаконно финансиране на партията на Груевски с над 250 хиляди евро. Камчев и бившият шеф на службите бяха арестувани от македонските власти през ноември 2018 г. и пуснати под домашен арест малко преди нова година.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Предлагат подоходният критерий за детските помощи да се вдигне с 50 лв
Предлагат подоходният критерий за детските помощи да се вдигне с 50 лв
ДРУГИТЕ новини: Новата Физика на тъгата
ДРУГИТЕ новини: Новата "Физика на тъгата"