НОВИНИ

Засилени мерки за сигурност по случай 24 май, обеща столичният кмет

За спокойствието на хората полицейското присъствие на 24 май ще бъде засилено. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти. Фандъкова изрази съболезнованията си към близките на загиналите при атентата в Манчестър и надежда за добър изход за десетките ранени. „За съжаление поредният акт, много ужасен, поради това, че това са тийнейджъри и млади хора“, допълни столичният кмет.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:30, 23.05.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
засилени мерки сигурност случай обеща столичният кмет

Относно мерки за сигурност за 24 май, Йорданка Фандъкова обясни, че общината е в координация с МВР и СДВР. „По традиция организацията ни е свързана със създаването на временни щабове, когато говорим за прояви като утрешните шествия и церемонии. За спокойствието на хората полицейското присъствие ще бъде засилено. Разговарях с директора на СДВР и той ме увери, че имат цялата организация да осигурят повече полиция и присъствие, без това да пречи и да създава някакво напрежение сред гражданите“, подчерта кметът на Столична община.

„Гражданите имат нужда и имат желание да виждат присъствието на полицията и аз настоявам това да се случи по време на всички събития утре и на всички места, където има събиране на повече хора. Общинската полиция ще продължава да изпълнява ангажиментите си по отношение на парковете и пешеходните зони. В същото време по линия на различните събития ще има повече присъствие на СДВР“, каза Фандъкова.

По случай 24 май тя пожела на всички млади хора да не губят ентусиазма, предприемчивостта си и духът, който да предават и на по-възрастните. „Сигурна съм, че във всички училища и университети в София се чувства духът на огромен потенциал. Най-голямото богатство на града ни са младите хора. Те са хората, които могат да се погрижат за града и за неговия дух“, категорична беше Йорданка Фандъкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мая Манолова настоя за незабавно затваряне на интернатите в страната
Мая Манолова настоя за незабавно затваряне на интернатите в страната
Минута мълчание на кинофестивала в Кан за жертвите от Манчестър​
Минута мълчание на кинофестивала в Кан за жертвите от Манчестър​