НОВИНИ

Жители на община Струмяни плашат с протест заради път в окаяно състояние

Жители на община Струмяни плашат с протест заради път в окаяно състояние. Повече от 40 години отсечката от село Цапарево до границата с Македония не е ремонтирана. По пътя, който е осеян е с дупки, ежедневно преминават жители на четири села в Малешевската планина. Отсечката е само 7 км, но се изминава за около час. За рехабилитацията на пътя са нужни около 3 милиона лева.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
20:40, 20.07.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Жители на Цапарево, Раздол, Добри лаки и Клепало се оплакаха, че асфалт по пътя няма, а дупките стават все повече и все по-големи. Да се премине по 7-километровата отсечка е истинско изпитание. Трасето е част от международната пътна мрежа и преди години е имало проект за отваряне на българо-македонски граничен пункт Клепало – Берово, който по-късно е замразен. Изграждането на пътя също е спряно.

Веска Плянгова:
„Аз съм родена в Клепало и съм на 60 години, и хората са забравени от Бога. Изобщо няма надежда, че ще се направи пътя."
Христо Стойков:
„Състоянието е трагично на пътя нагоре, трагично е! Колите се чупат и хората поради това, че не могат да пътуват, чупат се колите и не идват и младите хора.”

Кметът на Струмяни Емил Илиев каза, че многократно е разговарял със специалисти от различни министерства и институции, но до сега никой не се е ангажирал с конкретни действия.

Емил Илиев, кмет на Община Струмяни:
„Хората вече не могат да търпят това състояние на пътя, да бъдат изолирани. Смея да твърдя, че наистина трудно смиряваме хората и са на мнение да затворят Е-79 в летния сезон, докато държавата ги чуе.”

Кметът на Струмяни каза още, че през следващите седмици ще се срещне с министъра на регионалното развитие - Николай Нанков, за да постави отново проблема и да поиска пътната отсечка да бъде асфалтирана в най-кратки срокове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова сензация от „Градът на Птиците“ - златен амулет от времето на халколита
Нова сензация от „Градът на Птиците“ - златен амулет от времето на халколита
Президентът Радев се срещна с български посланици
Президентът Радев се срещна с български посланици