НОВИНИ

„Фалшиви“ аплодисменти за спортистите в Токио

bdquoфалшивиldquo аплодисменти спортистите токио
bnt avatar logo
от БНТ
15:10, 17.07.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Звуков съпровод от предишни Олимпийски игри ще бъде използван по време на състезанията за всеки спорт в Токио. Това съобщи на онлайн конференция президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах.

В събота в японската столица се проведе заседание на Изпълнителния комитет на МОК, на което бе взето решение „фалшивите“ аплодисменти и викове да се чуват от звуковите уредби на съоръженията, за да има някаква атмосфера, имитираща присъствието на фенове.

„За спортистите ще се използва съвременна технология - звукова система, която ще бъде на основата на подкрепата на спортисти от предишните Олимпийски игри. За всеки спорт ще се използва специфичен сигнал. Състезателите ще се чувстват като на олимпийски стадион, ще се чувстват заобиколени от зрители и фенове“, сподели Томас Бах.

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 г. Поради пандемията състезанията бяха отложени с една година, сега те ще се проведат от 23 юли до 8 август.

Организаторите решиха да проведат най-големия спортен форум без чуждестранни фенове, а местните зрители също няма да бъдат допуснати до олимпийските събития в шест японски префектури, включително Токио.

Най-интересните спортни събития ще можете да наблюдавате по БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на спортната страница на bntnews.bg. Всичко преди, по време и след Игрите ще можете да намерите на https://bntnews.bg/sport.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лековито аязмо събра вярващи на празника на Света Марина
Лековито аязмо събра вярващи на празника на Света Марина
Асад положи клетва за президент на Сирия
Асад положи клетва за президент на Сирия