НОВИНИ

10 000 клиенти на ЧЕЗ в София останаха без ток заради изкопни дейности

Компанията за пореден път призовава за навременно координиране на ремонтните работи

000 клиенти чез софия останаха без ток заради изкопни дейности
bnt avatar logo
от БНТ
16:55, 05.06.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

При несъобразени изкопни работи днес доставчик на комунални услуги скъса няколко кабела средно напрежение, собственост на ЧЕЗ Разпределение, и остави без електрозахранване над 10 000 клиенти на дружеството в столицата.

На територията на Панчарево, Кокаляне и Долни Пасарел около 7300 клиенти бяха без ток в продължение на 30 минути, а в Дружба 1 и 2, Гара Искър и Горубляне около 2900 клиенти стояха без електрозахранване близо 2 часа и 30 минути.

Ситуацията е изключително неприятна и за клиентите, и за нас. ЧЕЗ Разпределение все още работи по специален график, според който планираните прекъсвания на електрозахранването се извършват само в следобедните часове, след 13:30 часа, така че да не се смущават учениците и хората, които продължават да работят от вкъщи. Подобни несъобразени изкопни дейности нанасят огромни щети, но най-големите поражения са върху уюта и спокойствието на клиентите, каза Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане", „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

ЧЕЗ Разпределение призовава фирмите да координират с компанията поне две седмици предварително къде и кога ще извършват изкопни дейности. Това може да става на телефон 0700 10 010 или на имейл кlienti@cez-rp.bg.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европол откри център за борба с финансовата и икономическата престъпност
Европол откри център за борба с финансовата и икономическата престъпност
Финал преди финала! Цървена звезда срещу Партизан за Купата на Сърбия
Финал преди финала! Цървена звезда срещу Партизан за Купата на Сърбия