НОВИНИ

100 дни до олимпийските игри в Пекин

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
22:42, 27.10.2021
Чете се за: 01:45 мин.
По света
Слушай новината

100 дни до зимните Олимпийски игри в Пекин - интересно как ще изглежда един от най-големите спортни форуми, на фона на пандемията този път.

Естествено превенцията ще бъде най-голямото предизвикателство, признаха организаторите. Игрите започват на 4 февруари.

1/3 от всички китайски провинции засилиха мерките за превенция срещу COVID-19, включително столицата, където от една седмица са регистрирани 20 случая на заразяване. Олимпийското село ще бъде открито на 27 януари. Органидаторите предупредиха, че участници, нарушили санитарните норми рискуват санкции.

"Предупреждение, временно или постоянно заличаване на регистрацията, временно или постоянно дисквалифициране, изгонване от състезание или отмяна на съответните квалификации", заяви Чжан Цзяндун - заместник-председател на Организационния комитет на Пекин 2022.

За разлика от лятната Олимпиада в Токио, отложена с една година при спекулации за отменяне, сега повечето китайци вярват в успешното провеждане на зимните игри.

Зимната Олимпиада ще премине в условия на санитарен "балон". Всички 2900 атлети трябва да бъдат напълно ваксинирани или подлежат на строга карантина с продължителност 21 дни след пристигането си в Китай. На състезанията няма да има зрители от чужбина. Властите са предвидили 300 специализирани линейки с отрицателно въздушно налягане, което изключва излизане на заразата от превозното средство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четвърти банково-финансов форум обсъди бъдещето на парите
Четвърти банково-финансов форум обсъди бъдещето на парите
Кирил Русинов загуби драматично на старта на Световното първенство по бокс в Белград
Кирил Русинов загуби драматично на старта на Световното първенство по бокс в Белград