НОВИНИ

100 души от чужбина се очаква да се завърнат в Паничерево за празниците

bnt avatar logo
от БНТ
20:22, 16.04.2020
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Излязоха първите резултати от масовите проби в село Паничерево, което трети ден е под блокада. Две от тях са положителни. Така установените случаи на коронавирус в селото стават 8. За Великден се очаква да се върнат 100 души от чужбина.

Двамата внуци на избягалия преди дни от Старозагорската болница са новите заразени с коронавирус - момче и момиче на по 14 години, които са в добро състояние.

В селото днес възникна и казус с прибиращите се от чужбина. За празниците там се очаква да се върнат около 100 души. Кметът на Паничерево нямаше отговор на въпроса ще бъдат ли допуснати в селото , след като то е под блокада заради заразата.

Атанас Граматиков - кмет на с. Паничерево: Не мога да ви кажа, защото не знам какво става. Аз така съм казал и на другите хора, защото не съм аз човека, който да може да каже какво става.

За казуса със завръщащите се от чужбина хора местната власт получи отговор от Националния оперативен щаб.

Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор: Те ще бъдат под карантина, но вътре в селото, защото това е най-добрият вариант. Те няма къде да останат и няма смисъл да поставяме под заплаха други хора другаде.

В Паничерово беше отслужен водосвет и молебен за здраве на жителите на селото.

По време на Великденските празници църквата ще бъде затворена, но всяка вечер камбаните ще бият в знак на подкрепа към медиците, които са на първа линия в борбата с COVID-19.

Тестването на жителите на Паничерево продължава и утре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вашингтон проверява от китайска лаборатория ли е тръгнал вирусът, Пекин отрича
Вашингтон проверява от китайска лаборатория ли е тръгнал вирусът, Пекин отрича
"Синята зона" се завръща на 26-ти април
"Синята зона" се завръща на 26-ти април