НОВИНИ

1000 лв. гаранция за нападателя с нож във влака София - Бургас

1000 гаранция нападателя нож влака софия бургас
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
14:46, 05.10.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Районна прокуратура – Ихтиман води разследване по досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда, съобщиха от прокуратурата. Става въпрос за инцидента в бързия влак София - Бургас, при който мъж беше нападнат и прободен с нож.

Извършителят на деянието – 65-годишният Б.С., е направил самопризнания. Той е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Същият не е криминално проявен, неосъждан. Той е привлечен към наказателна отговорност за извършено престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК. Понастоящем спрямо обвиняемия Б.С. е определена мярка за неотклонение "гаранция в пари" в размер на 1000 лева.

Разследването е започнало с оглед на местопроизшествие. Незабавно са били предприети действия по установяване на извършителя, както и свидетели на престъплението.

Още за кървавия инцидент във влака вижте ТУК

Било е изяснено, че пострадалият П.Д. пътувал в едно от купетата на четвърти вагон, където между него и другия пътник – Б.С., възникнал скандал.

Вследствие на конфликта С. нанесъл на Д. удар с нож в областта на корема. Пристигналият на място екип на Спешна медицинска помощ е констатирал, че пострадалият е с прободна рана. Мъжът е транспортиран до болница в столицата и настанен в отделение по хирургия без опасност за живота.

Разследващият полицай е провел разпит на пострадалия в лечебното заведение.

Работата по делото продължава. Предстои да бъдат извършени разпити на свидетели и назначени съдебномедицински експертизи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Румен Радев връчи наградата „Джон Атанасов“
Президентът Румен Радев връчи наградата „Джон Атанасов“
Здравният министър: Не се налага затягане на мерките, въпреки ръста на случаите
Здравният министър: Не се налага затягане на мерките, въпреки ръста на случаите