НОВИНИ

14-годишен българин с две победи на мотокрос състезания за мъже в Гърция

годишен българин две победи мотокрос състезания мъже гърция
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
17:21, 06.09.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Талантливият 14-годишен състезател по мотокрос Дани Цанков (Ямаха, М6 Ямаха рейсинг тим) направи отлично състезание в Гърция и спечели първото място при мъжете в клас МХ2. На калното и тежко трасе в Архая Олимпия българинът победи конкуренцията от 29 пилоти и в двата манша и се качи на първото място на подиума, както в МХ2, така и в МХ 2 Junior.

Надпреварата беше част от националния календар на федерацията по мотоциклетизъм на Гърция и Дани Цанков завърши по най-добрия начин своето участие в двата състезателни дни .

"Карахме в гръцкия шампионат, за да направим последни тренировки преди предстоящите четири кръга от Републиканския шампионат в България. Дани Цанков се представи страхотно и победи всички в МХ2 и в двата манша. Знаете, че той лекува травма от няколко месеца и вече се възстанови напълно, но ни трябваха състезания, за да влезе в оптимална форма. Много добро темпо и скорост през цялото време, което е радостно преди тежките уикенди у нас. Доволен съм и продължаваме да работим всеки ден с него“, сподели Мартин Тодоров- треньор и мениджър на Дани Цанков.

Тази събота и неделя на трасето в Кортен, община Нова Загора предстои 4-и кръг от Републиканския ни шампионат по мотокрос и Дани Цанков ще участва в МХ2 със своята 125 кубикова Ямаха.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Мачът на надеждата" подкрепя борбата с рака (Снимки)
"Мачът на надеждата" подкрепя борбата с рака (Снимки)
ВСС изказа съболезнования на близките на съдия Мария Москова
ВСС изказа съболезнования на близките на съдия Мария Москова