НОВИНИ

21 нови случаи на коронавирус в Гърция

случаи коронавирус гърция
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:20, 05.03.2020
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Гръцки здравни служители съобщиха за 21 нови коронавирусни инфекции сред група, която наскоро пътувала до Израел, повишавайки общия брой на заразените в страната до 31. "21 от 24 души са тествани положително", каза Сотирис Циодрас от националната организация за обществено здраве (EODY) на пресконференция.

Здравните власти отхвърлиха съобщенията в медиите, че швейцарски круизен кораб, превозващ 2 570 пътници и пътуващ за остров Корфу, е поставен под карантина поради опасения от коронавирус.

"Не са получени указания от гръцките здравни власти относно карантина", заяви говорител на здравното министерство. Корабособственикът MSC Cruises също отхвърли съобщенията в медиите, че круизният кораб MSC Opera е поставен под карантина, заявявайки, че е получил зелена светлина от гръцките здравни власти да продължи пътуването си до Корфу. Корабът прави 11-дневен средиземноморски круиз, според информация в уебсайта на компанията.

Гръцките власти вчера разпоредиха затварянето на училищата и забраниха публичните събирания на хора в три района в западните райони на страната. Това е превантивна мярка, след като в района има положителен тест на един човек.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Мащабна спецоперация за противодействие на битовата престъпност в Русе
Мащабна спецоперация за противодействие на битовата престъпност в Русе
"Газпром" ще върне на "Булгаргаз" надвзетите суми до края на март
"Газпром" ще върне на "Булгаргаз" надвзетите суми до края на март