НОВИНИ

25 000 лева глоба отнесе търговска верига заради цената на пица

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
11:39, 06.06.2024
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

25 000 лева глоба е наложила на известна търговска верига Комисията за защита на потребителите заради разлики в цените на замразени пици, продавани в обект в Дупница. Глобата е потвърдена според решение на Районния съд, което може да се обжалва пред по-горна инстанция.

Нарушението е установено от екип проверяващи, които закупили пиците в хипермаркет в Дупница. Проверяващите установили, че всички подобни продукти от съответната марка били с обявена по-ниска цена от тази, на която се маркират на каса.

Пиците са били на цена от 8.99 лв. за период от 7 дни, като преди това артикулите във всичките им разновидности са се предлагали на по-ниска цена от 8.49 лв. за брой, но поради технически причини етикетите не са били сменени своевременно от персонала. Комисията за защита на потребителите е съставила акт за установено административно нарушение и издала наказателно постановление, което е обжалвано в съда.

"Търговският обект е голям, посещаван от многобройни клиенти, част от хранителна верига и с ежедневен оборот на подобни замразени храни и сериозна посещаемост от гражданите, което би могло да доведе до засягането на голям брой потребители, а от там и завишава сериозно обществената опасност на нарушението", се посочва в мотивите на съда.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подписаха два договора за реализацията на вертикален газов коридор
Подписаха два договора за реализацията на вертикален газов коридор
ВАС решава за касирането на изборите в Благоевград
ВАС решава за касирането на изборите в Благоевград