НОВИНИ

32 сигнала за изборни нарушения са получени в пловдивската полиция

пловдивската полиция поредна акция скорост
bnt avatar logo
от БНТ
19:38, 07.07.2021
Чете се за: 01:20 мин.
У нас
Слушай новината

Над 32 сигнала, включително от граждани, ДАНС и от служба Борба с организираната престъпност, свързани с изборни нарушения, са получени в пловдивската полиция. Това е станало ясно на днешната среща на областния управител Ангел Стоев с началника на ОДМВР-Пловдив и шефовете на районните управления в града.

Най-много сигнали са подавани от Асеновград, Карлово и пловдивския квартал Столипиново, уточняват от пресслужбата на областната управа. Образувани са били две досъдебни производства, касаещи схеми за купуване на гласове. Всички преписки по сигнали се обработвали в рамките на 48 часа.

Работело се активно по предотвратяване на корпоративен вот, разясни директорът на полицията старши комисар Тодоров. Още преди няколко дни Икономическа полиция е изискала от ръководството на общинското предприятие "Чистота" данните на всички служители в звеното, обясни за БНТ директорът на фирмата Димитър Георгиев. Той разясни, че всеки ден по няколко негови служители се викат за рутинни беседи в сградата на Икономическа полиция с цел превенция на изборни нарушения.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква ни горещо време - с температури над 36 градуса
Очаква ни горещо време - с температури над 36 градуса
България е домакин утре на инициативата "Три морета"
България е домакин утре на инициативата "Три морета"