НОВИНИ

509 души в област Пловдив онлайн са заявили желание да бъдат имунизирани

509 души област пловдив онлайн заявили желание бъдат имунизирани
bnt avatar logo
от БНТ
14:22, 11.03.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Регионални
Слушай новината

509 души в Пловдив и областта са заявили желание да бъдат имунизирани през електронната система в първия ден от нейния реален старт. От РЗИ-Пловдив съобщиха за БНТ, че на разположение по всички имунизационни центрове е само препарата на "Астра Зенека".

Близо 300 души са маркирали като предпочитана ваксината на "Пфайзер", 40 са избрали оксфордската, а 173-ма не са посочили конкретен вид ваксина. Наша проверка установи, че по кабинетите няма струпване на хора.

Тези, които още от вчера са научили, че няма налични информационни РНК ваксини, въобще не идваха. Имаше и други, които на място смениха първоначалния си избор и бяха ваксинирани с "Астра Зенека" след консултация с медицинските специалисти на място.

И докато някои пловдивчани все пак решиха да изчакат новите доставки от РНК ваксини, чуждестранните студенти в града нетърпеливо искаха да бъдат ваксинирани.

В Пловдив днес приключва поставянето на първата игла на членовете на секционните избирателни комисии. Хората, които днес загубиха реда си за имунизация, ще трябва отново да се регистрират в системата, посъветваха от РЗИ-Пловдив.

Автор: Мариела Хубинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилени проверки в търговските обекти в София
Засилени проверки в търговските обекти в София
Нефтохимик разби Левски във волейболното дерби на кръга
Нефтохимик разби Левски във волейболното дерби на кръга