НОВИНИ

9 са новозаразените медици с COVID-19 в Пловдивска област

новозаразените медици covid пловдивска област
bnt avatar logo
от БНТ
15:32, 23.10.2020
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

140 са новите случаи на COVID-19 в Пловдивска област за изминалото денонощие. По данни на РЗИ, 9 са новодиагностицираните медицински лица - трима лекари в болничната помощ, двама общопрактикуващи лекари, един лекар на частна практика, двама дентални лекари и един санитар. Извършва се епидемиологично проучване. От инспекцията уточняват, че през последната седмица са оздравели 40 лекари, 12 медицински сестри, 7 санитари и 2 лаборанти.

През изминалите 24 часа в областта няма починали пациенти с COVID-19. Хоспитализираните през денонощието са 8. Общо на лечение в болниците са 246 души, от тях с потвърдена диагноза са 222. На интензивно лечение са 7 пациенти. Свободните легла са 50, за интензивно лечение - 24, а стаите за непотвърдени за коронавирус пациенти са 11, уточни областният управител и председател на кризисния щаб Дани Каназирева.

COVID-19 в детски и учебни заведения по информация на здравната инспекция:

- ОУ "Алеко Константинов"-Пловдив - на 22 октомври е диагностицирано дете от 3 А клас, последно посещение на 19 октомври.

- ЕГ "Иван Вазов"-Пловдив - на 22 октомври са диагностицирани 1 ученик от 11 Б клас, последно посещение в училище - 20 октомври, и 1 ученик от 11 И клас, последно посещение в училище 19 октомври.

- СУ "Константин Кирил философ"-Пловдив - на 22 октомври е диагностициран ученик от 7 Г клас, последно посещение в училище - 20 октомври.

До директорите на училищата е издадено предписание за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства и карантина на контактните ученици от класовете.

- ОУ "Д. Хаджидеков"-Пловдив - на 22 октомври е диагностициран ученик от 6 В клас, последно посещение в училище - 16 октомври, извършва се епидемиологично проучване.

ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"-Карлово - на 22 октомври е диагностициран учител, преподаващ на 6 клас, ползвал е лични предпазни средства, не се налагат допълнителни карантинни и противоепидемични мерки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МРРБ подготвя нова Национална жилищна стратегия
МРРБ подготвя нова Национална жилищна стратегия
Борисов и зам. държавният секретар на САЩ: 5G мрежите са бъдещият гръбнак на нашите икономики и общества
Борисов и зам. държавният секретар на САЩ: 5G мрежите са бъдещият гръбнак на нашите икономики и общества