НОВИНИ

Адриан Андреев осъществи обрат на старта на Чалънджър в Испания

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:10, 20.03.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
адриан андреев осъществи обрат старта чалънджър испания
Слушай новината

Българският тенисист Адриан Андреев започна с трудна победа участието си на турнира от сериите Чалънджър на твърди кортове в Лас Франкесас дел Валес, Испания.

Андреев, който от днес от ново е втора ракета на страната ни при мъжете, се справи в три сета с участващия с "уайлдкард" испанец Даниел Мерида след 4:6, 6:1, 6:3.

Двубоят започна трудно за българина, който в първия сет изостана в самото начало с два пробива и 0:3 гейма. Адриан успя да върне един от брейковете, а в осмия гейм имаше шанс да стигне до 4:4, но представителят на домакините удържа подаването си, а малко по-късно затвори и частта след 6:4 в своя полза.

Отговорът на Андреев не закъсня и във втория сет втората ни ракета на свой ред осъществи два пробива и спечели пет поредни гейма, за да изравни резултата след 6:1.

В решителната трета част Мерида беше този, който потегли по-добре и поведе с 3:1 в геймовете след пробив. Поставеният под №5 българин обаче не се предаде и до края на мача не даде нито един гейм на своя съперник, слагайки точка на спора след 6:3 и близо два часа игра.

По този начин Адриан Андреев се класира за втория кръг на надпреварата в испанския град, където ще очаква победителя от двубоя между канадеца Стивън Диез и португалеца Гастао Елиаш.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алберт Попов: Мечтая за победа през следващия сезон
Алберт Попов: Мечтая за победа през следващия сезон
От 125 000 години температурите на Земята не са били толкова високи, сочи доклад на ООН
От 125 000 години температурите на Земята не са били толкова високи, сочи доклад на ООН