НОВИНИ

Адриан Андреев загуби във втория кръг в Лугано

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:48, 08.03.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
адриан андреев загуби старта квалификациите монтерей
Слушай новината

Българският тенисист Адриан Андреев отпадна във втория кръг на турнира от сериите Чалънджър в швейцарския град Лугано с награден фонд 73 хиляди евро.

Андреев допусна поражение с 6:7 (6), 3:6 от французина Антоан Ескофие за 119 минути игра.

В първия сет българинът определено може да съжалява за пропуснатия шанс в десетия гейм, когато той водеше с 5:4 и стигна до два сетбола при сервис на Ескофие. Французинът обаче се измъкна от тежката ситуация и впоследствие стигна до тайбрек. В дългия гейм Антоан започна по-силно и поведе в самото начало с 5-2 точки, а при 6-4 в своя полза стигна и до два сетбола. Андреев съумя да изравни за 6-6, но при третия си шанс Ескофие затвори първата част след 8-6 точки в тайбрека.

Във втория сет двамата тенисисти си размениха по един пробив в началните минути и силите отново бяха изравнени при 3:3 гейма. В осмия гейм обаче Адриан допусна да бъде пробит за втори път, което даде аванс на Ескофие от 5:3, а след това на свое подаване французинът не сбърка, слагайки точка на спора в двубоя.

По този начин Антоан Ескофие се класира за четвъртфиналите на турнира, където негов съперник ще бъде швейцарецът Мика Брунолд, който надигра със 7:4, 6:3 четвъртия поставен Раул Бранкачо от Италия.

За Адриан Андреев пък участието му в Лугано приключва със заработени 1165 евро от наградния фонд и 7 точки за световната ранглиста. През следващата седмица българинът е заявил участие на още една Чалънджър надпревара, която ще се проведе в Секешфехервар, Унгария.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
УЕФА глоби Байерн Мюнхен и ПСЖ
УЕФА глоби Байерн Мюнхен и ПСЖ
8 март на промоция: КЗП установи нелоялна търговия в известна верига
8 март на промоция: КЗП установи нелоялна търговия в известна верига