НОВИНИ

Алекс де Минор защити титлата си в Акапулко

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:24, 03.03.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
алекс минор защити титлата акапулко
Снимка: БТА
Слушай новината

Австралиецът Алекс де Минор триумфира за втора поредна година с титлата на тенис турнира от категория АТР 500 в мексиканския град Акапулко.

На финала 25-годишният Де Минор се наложи над Каспер Рууд с 6:4, 6:4, като любопитното е, че въпреки загубата двукратният вицешампион от Ролан Гарос ще изпревари своя съперник в ранглистата от понеделник, тъй като норвежецът прибави точки към актива си, докато в същото време Алекс съумя само да ги защити.

Иначе сблъсъкът помежду им за трофея в Акапулко започна с изявено предимство за първата ракета на Австралия, който в първия сет не даде нито един брейкбол на Рууд, а в същото време спечели подаването му в четвъртия гейм по пътя си към успеха с 6:4.

Втората част обаче стартира по-добре за норвежеца, който проби за аванс от 2:0, но Алекс де Минор реагира бързо и изравни резултата при 2:2. Впоследствие защитаващият титлата си в мексиканския град австралиец реализира нов брейк в седмия гейм, за да поведе с 4:3 и до края нямаше проблеми да затвори мача след 6:4 и близо два часа престой на корта.

За Де Минор това беше общо осми успех в кариерата му във финал на надпревара от АТР и първи такъв след този в Акапулко преди година. Освен това Алекс стана и първият тенисист, който печели два поредни трофея в този турнир, откакто той започна да се провежда на твърди кортове през 2014 година.

В същото време Каспер Рууд за втора поредна седмица не успя да се пребори титла на мексиканска земя, след като преди 8 дни загуби от друг австралиец - Джорджън Томпсън в решителния сблъсък в Лос Кабос.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Калин Стоянов: Трети март е символ на свобода, вяра и надежда за бъдещето
Калин Стоянов: Трети март е символ на свобода, вяра и надежда за бъдещето
Александър Георгиев отрази 30 удара, но Колорадо загуби гостуването си на Нешвил
Александър Георгиев отрази 30 удара, но Колорадо загуби гостуването си на Нешвил