НОВИНИ

Александър Лазаров загуби в квалификациите на Чалънджър в Бергамо

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:43, 30.10.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
александър лазаров отстъпи музети епичен дуел sofia open 2022
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Българският тенисист Александър Лазаров отпадна в първия кръг на квалификациите на турнира от сериите Чалънджър в Бергамо, Италия, след като отстъпи в два сета на австралиеца Джейсън Кублер.

101-ят в света Кублер, който е поставен под №1 в пресявките, се наложи с 6:4, 7:6(5) и по този начин прекъсна серията на Лазаров от 10 поредни успеха, които му донесоха и две поредни титли от турнири на ITF в Созопол.

В първия сет само един пробив направи разликата между двамата тенисисти, като Кублер го реализира в седмия гейм, за да поведе с 4:3. Лазаров можеше да изравни резултата за 5:5, но пропусна точка за пробив, а две разигравания по-късно австралиецът сложи и точка на спора в първата част.

Във втората Кублер отново пръв взе подаването на съперника си, повеждайки с 2:1, но българинът реагира сравнително бързо и възстанови паритета при 3:3. В 11-ия гейм първият поставен в квалификациите австралиец отново се откъсна с пробив аванс при 6:5, но сервирайки за мача изостана с 15:40 и в крайна сметка позволи на Алекс да вкара сета в тайбрек. В него двамата тенисисти бяха равностойни, но за съжаление, Кублер стигна до мачбол при 6:5 и се възползва от още първата си възможност, за да затвори срещата.

В спор за място в основната схема в Бергамо Джейсън Кублер ще играе срещу Алибек Качмазов от Русия, който пък се наложи в три сета над своя сънародник Алексей Ватутин.

Въпреки загубата на Лазаров България все пак ще има свой представител в основната схема в лицето на Димитър Кузманов, който в първия кръг ще се изправи срещу Вит Коприва от Чехия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Пд надви Хебър за първи успех като гост през сезона
Ботев Пд надви Хебър за първи успех като гост през сезона
Мъж атакува миграционна служба във Великобритания, след което се самоуби
Мъж атакува миграционна служба във Великобритания, след което се самоуби