НОВИНИ

Александър Везенков: Искам да бъда солиден и да помагам на отбора, не искам да бъда ахилесовата пета

Българинът с личен рекорд за Сакраменто, но тимът му загуби от Лос Анджелис Клипърс

везенков отново отлично представяне сакраменто тимът загуби лос анджелис клипърс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:54, 30.11.2023
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Бяхме емоционално изтощени след обрата срещу Голдън Стейт. Това заяви българският национал Александър Везенков след загубата на неговия Сакраменто Кингс от Лос Анджелис Клипърс тази сутрин.

Везенков постави нов личен редорд от началото на сезона в Националната баскетболна асоциация. Той записа 13 точки и 5 борби при стрелба от игра 5/7 и от тройката 3/5 за 24 минути на терена.

„Не трябва да търсим оправдания, защото поредни мачове имат всички отбори. Беше очевидно обаче, че бяхме емоционално изчерпани след вчерашния обрат. На първо място трябва да поздравим Клипърс - изиграха страхотен мач. Позволихме им да стрелят 50% от тройката и 54% от игра и не успяхме да вкараме енергията, която трябваше в защита. Затруднявахме се доста в нападение през първото полувреме и просто трябва да играем по-добре в тези последователни мачове. Загубихме от Ню Орлиънс, загубихме и днес. Трябва да намерим начин да се подобрим, да изгледаме видеото от мача и да продължим към следващия мач“, каза Везенков на пресконференцията след мача.

„Опитвам се да уча играта и състезателите. Нека бъдем честни - никога няма да бъда супер защитник, но искам да бъда солиден и да помагам на отбора. Не искам да бъда ахилесова пета. Подобрявам се с всеки мач, но не искам да говоря само за себе си. Когато допуснем противникът ни да отбележи 131 точки, значи не сме играли добре в защита. Трябва да видим как да се подобрим“, добави той.

"Както съм казвал и преди - да не играеш заради треньорско решение е трудно за приемане за всеки играч. Приех го тежко, но отборът победи във въпросния мач срещу Минесота, така че бях щастлив. Трябваше да остана готов. Имаме много дълбок отбор с добри играчи и винаги трябва да съм готов. Не казвам, че е лесно. Чакам моя шанс и моята възможност, за да покажа, че мога да помогна на отбора. ДеАрън Фокс е страхотен играч и може да вкарва 40 всяка вечер. Когато обаче губиш, никой не го интересуват индивидуалните статистики. Ние сме отбор, който иска да печели. Когато губим, дори някой да вкара 60, няма значение. Може да попитате и самия него, ще ви отговори същото", заяви още Везенков.

Във временното класиране на Западната конференция Сакраменто е на шестата позиция с актив от 10 победи и 7 загуби, докато Клипърс са на десетото място с баланс от 8 успеха и 9 поражения. Следващия двубой на Везенков и съотборниците му е тази неделя от 5:00 българско време срещу състава на Денвър Нъгетс у дома.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Васил Терзиев с първи назначения в екипа си - вижте кои са новите зам.-кметове на София
Васил Терзиев с първи назначения в екипа си - вижте кои са новите зам.-кметове на София
Баскетболният тим на Берое се раздели с Джабари Крейг
Баскетболният тим на Берое се раздели с Джабари Крейг