НОВИНИ

Александър Златков поведе след кратката програма при мъжете на "София Трофи"

александър златков поведе кратката програма мъжете софия трофи
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:09, 02.02.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Българинът Александър Златков спечели кратката програма при мъжете на международния турнир по фигурно пързаляне "София Трофи", който се провежда в Зимния дворец в столицата.

Златков получи за изпълнението си оценка от 71.32 точки, от които 37.78 за технически елементи и 33.54 за компоненти на програмата. По този начин той изпревари Бурак Демирбога от Турция с 68.71 точки и французинът Ян Воклен с 58.54 точки.

Другите двама българи в надпреварата - Лари Луполоувър и Филип Каймакчиев - се наредиха съответно 4-и и 7-и с постижения от 57.80 пункта и 51.81 пункта. Утре предстои волната програма.

Турнирът е контролно за определяне на състава на България за световното първенство в Монреал, Канада през март. При дамите Александра Фейгин, която не участва в състезанието в София, има квота за шампионата, а за място при мъжете се борят Лари Луполоувър и Александър Златков.

При жените лидерка след кратката програма на "София Трофи" е испанката Емилия Мурдок с 43.46 точки, а единствената българка Даниела Николова заема пето място с 30.30 точки.

Лия Любенова поведе след кратката програма при девойките, където участваха 38 фигуристки. Българката представи страхотно композицията си и беше оценена с 54.92 точки. Киара Христова е четвърта с 50.87 точки, а шестата позиция зае Криста Георгиева с 46.12. Още шест българки се наредиха от 22-о до 38-о място.

При юношите българинът Деян Михайлов триумфира в кратката програма с 66.31 точки, докато другият ни представител Йоанис Апостолу е четвърти с 44.83.

Турнирът завършва в събота с волната програма при девойките, юношите, мъжете и жените.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка катастрофа в столичния квартал "Люлин" (СНИМКИ)
Тежка катастрофа в столичния квартал "Люлин" (СНИМКИ)
Метеор озари небето над част от България
Метеор озари небето над част от България