НОВИНИ

Александра Фейгин се класира за финала на Световтото в Стокхолм

bnt avatar logo
от Калоян Николов
18:18, 24.03.2021
Чете се за: 00:56 мин.
Кънки
александра фейгин класира финала световтото стокхолм

Александра Фейгин изигра безгрешна кратка програма на Световното първенство по фигурно пързаляне в Стокхолм и заема временното 17-о място. Така тя е сред 24-те финалистки, които в петък вечер ще се борят за разпределение на квотите за олимпийските игри в Пекин през 2022 г.

Българката получи 59,97 точки за изпълнението си, като бе поставена на сериозно напрежение преди излизането си на леда със стартов номер 26. Причината - играещата преди нея Мае Беренис Мейте от Франция се контузи в началото на програмата си при опит за троен тулуп и не завърши. Получи се непланирана пауза, в която Фейгин трябваше да чака в необичайна ситуация да обявят името ѝ за начало на изпълнението. Възпитаничката на Андрей и Ина Лутай обаче показа характер, справи се прекрасно и изигра всичко планирано!

Лидер преди волната програма е рускинята Анна Шчербакова с 81,00 т. Втора и трета са Рика Кихира (Япония) и Елизавета Туктамишева (Русия), съответно със 79,08 т. и 78,86 т. И двете рискуваха и изпълниха успешно троен аксел, което им донесе и позициите за медал. Александра Трусова (Русия) също бе заложила троен аксел за кратката си програма, но в последния момент с треньора й Евгени Плюшченко се отказаха от риска, разчитайки на сигурността с двоен аксел, троен флип и комбинация с троен лутц. Трусова обаче остана без комбинация и заема незавидното за нея 12-о място във временното класиране.

Първата шестица се допълва от Карен Чен (САЩ), корейската дебютантка Йелим Ким и японката Каори Сакамото. Изненадващо извън финала на 24-те останаха 4-та и 10-та от последното европейско първенство Алекса Паганини (Швейцария) и Екатерина Куракова (Полша).

Саша Фейгин е със стартов номер 8 за волната програма и трябва да излезе на леда в 20:09 ч. българско време на 26 март. Състезанието започва в 19 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Транспортираха военнослужещ с COVID-19 със самолет "Спартан" от Хърватия
Транспортираха военнослужещ с COVID-19 със самолет "Спартан" от Хърватия
COVID математика: Едва в края на другата седмица може да се усети някакъв ефект от наложените мерки
COVID математика: Едва в края на другата седмица може да се усети някакъв ефект от наложените мерки