НОВИНИ

Алкарас, Медведев и Синер продължават към осминафиналите на US Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:02, 03.09.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
алкарас медведев синер продължават осминафиналите open
Снимка: БТА
Слушай новината

Действащият шампион на US Open Карлос Алкарас продължава успешно защитата на титлата си и вече е на осминафиналите в Ню Йорк, след като в третия кръг елиминира британеца Дан Еванс.

20-годишният испанец за първи път от началото на турнира загуби сет, но в крайна сметка се справи със съпротивата на шампиона от Вашингтон след 6:2, 6:3, 4:6, 6:3.

По този начин в спор за място сред най-добрите осем Алкарас ще играе срещу италианеца Матео Арналди, който до началото на тази седмица нямаше последователни победи на турнир от Големия шлем, а в съботната вечер надигра с 6:3, 6:4, 6:3 №16 в схемата Камерън Нори, за да се класира за четвъртия кръг на тазгодишния US Open.

Напред към осминафиналите продължава и шампионът от 2021-а година Даниил Медведев, който победи в последователни сетове аржентинеца Себастиан Баес - 6:2, 6:2, 7:6(6). Единствените трудности на руснака дойдоха в третия сет, когато той изоставаше с 2:5, но след като мачът бе прекъснат за кратко заради дъжд Медведев успя да стигне до обрат и да приключи двубоя в три сета.

Съперник на Даниил в следващата фаза ще бъде австралиецът Алекс Де Минор, който се справи в три сета с Николас Джари - 6:1, 6:3, 6:2.

Поставеният под №6 Яник Синер също си гарантира място в осминафиналите след успех над друг бивш носител на трофея в Ню Йорк - Стан Вавринка. Италианецът се наложи в четири сета - 6:3, 2:6, 6:4, 6:2 - и в следващия кръг ще се изправи срещу Александър Зверев, който пък елиминира първата ни ракета Григор Димитров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джесика Пегула, Онс Жабер и Вондроушова са в четвъртия кръг на US Open
Джесика Пегула, Онс Жабер и Вондроушова са в четвъртия кръг на US Open
Нигерийският президент отзова всички посланици
Нигерийският президент отзова всички посланици