НОВИНИ

Алкарас: Не се страхувам да кажа, че съм готов за титла от Големия шлем

Карлос Алкарас
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
19:57, 17.05.2022
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Карлос Алкарас заяви, че „не се страхува“ да признае, че е готов да спечели титла от Големия шлем, в опит да се бори за трофея на Ролан Гарос този месец.

Вторият турнир от Шлема стартира на 22 май и 19-годишният испанец е вторият фаворит да спечели титлата на сингъл при мъжете – малко след действащия шампион Новак Джокович, но пред сънародника си Рафаел Надал. Алкарас се превърна в претендент след спечелването на Мастърса в Мадрид миналия месец, където надви последователно Надал и Джокович, а след това мина и през Александър Зверев на финала в надпреварата от АТП 1000.

Имайки предвид и титлите си в Рио де Жанейро и Барселона на клей тази година, Алкарас е уверен във възможностите си да грабне рано-рано в кариерата си първа титла от най-висока категория в тениса.

„Не се страхувам да кажа, че съм готов да спечеля титла от Големия шлем. Физически се чувствам много добре. Силен съм психически. Аз съм здрав играч и в края на деня това ти помага да триумфираш в Шлема. Сега и нивото ме придружава. Чувствам се добре и достатъчно уверен“, коментира той за аржентинския "La Nacion".

Алкарас влиза в Откритото първенство на Франция под №6 в ранглистата, което означава, че може да се срещне с Надал на четвъртфиналите и с Джокович в полуфиналите, в зависимост от жребия. Титла на Ролан Гарос не е извън сметките, а самият Алкарас подчерта, че е „ясен“ относно целите си – в крайна сметка да стане най-добрият играч в света.

„Трябва да благодаря на семейството и щаба ми, които винаги ми казват какво трябва да правя, кое е добро за мен и кое не толкова. В края искам да постигна нещата по свой начин и в много случаи това не ми помага. Така че тогава моят щаб и моето семейство идват при мен и ми казват: „Изчакай малко, не бързай толкова, върви стъпка по стъпка, и така-нататък“. „Аз съм човек, който е много наясно със себе си. Ясен съм с моята цел, моята мечта, която е да стана №1 в света и без значение колко турнира дойдат и колко неща се случат сега, все още не съм постигнал целта си. Това ми помага да остана здраво стъпил на земята и да продължа да гоня мечтите си“, завърши младият талант.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Блокада на ключови кръстовища и булеварди в София утре (Обзор)
Блокада на ключови кръстовища и булеварди в София утре (Обзор)
Деница Сачева, ГЕРБ: Начинът, по който се обявяват мерките, е абсурден
Деница Сачева, ГЕРБ: Начинът, по който се обявяват мерките, е абсурден