НОВИНИ

Анди Мъри отпадна във втория кръг на Уимбълдън

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:17, 29.06.2022
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
анди мъри отпадна втория кръг уимбълдън
Слушай новината

Бившият №1 в света Анди Мъри отпадна във втория кръг на тазгодишния Уимбълдън, след като отстъпи в четири сета на американеца Джон Иснър.

Световният №24 Иснър се наложи с 6:4, 7:6(4), 6:7(3), 6:4 пред изпълнените трибуни на централния корт на "Ол Инглънд Клъб".

Американецът изигра много солиден двубой срещу двукратния шампион в турнира Мъри, като пласира 36 аса за победата и не допусна нито един пробив.

По този начин Иснър, който през 2018 година достигна до полуфиналите в Лондон, се класира за третия кръг, където го очаква мач срещу 10-ия поставен Яник Синер, който се справи с шведа Микаел Имер с 6:4, 6:3, 5:7, 6:2.

Загубата за Анди Мъри пък означава, че за първите път в неговите участия на Уимбълдън той не успява да достигне до третия кръг на "свещената трева".

За щастие на местните привърженици първата ракета на Великобритания Камерън Нори намери място в следващата фаза, въпреки че трябваше да прави обрат срещу Жауме Мунар - 6:4, 3:6, 5:7, 6:0, 6:2.

Към третия кръг продължава и световният №7 Карлос Алкрас, който надигра с 6:4, 7:6(0), 6:3 нидерландеца Талон Гриекспоор.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивелин Попов стана част от сдружението "Левски на левскарите"
Ивелин Попов стана част от сдружението "Левски на левскарите"
Онс Жабур се класира без проблеми за третия кръг на Уимбълдън
Онс Жабур се класира без проблеми за третия кръг на Уимбълдън