НОВИНИ

Ангел Славков: Защо трябва да се излагаме само в България?

Ангел Славков
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
23:17, 06.06.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Славия Ангел Славков разкритикува футболистите си, разделението на Първа лига, българските отбори, съдийството и засегна още редица теми след последния мач на сезона за столичния тим.

"Белите" се наложиха над Локомотив София с 2:0.

"Победата си е победа. Щастлив съм, че победихме сериозен съперник. Знаете как стоят нещата между двата клуба. Винаги има съперничество и закачки между феновете. Доволен съм, защото момчетата го заслужават. Беше ми трудно да ги вдигна, след шоковия удар в Кърджали. Нямаше настроение и хъс, което исках в една част от мача. На полувремето си казахме, че трябва да играем за нашата чест и достойнство. До последно не исках да знам какво се случва в Кърджали. Поздравявам отбора на Локомотив, който бе добре организиран в защита. Направиха и добри контраатаки от наши грешки, не ги омаловажавам. Имат добър треньор. В крайна сметка вдигнахме темпото на игра със смените. Щастлив съм, че млади момчета отбелязаха. Славия заслужава по-предни позиции", сподели той след срещата.

Наставникът смята, че разделението на отборите в Първа лига не е правилно.

"Много мои приятели ме помолиха да кажа пред българската общественост, че този формат на първенството не е успешен в нашите географски ширини. На хората не им е приятно, че едни играят с юноши, други с резерви. Трети молят четвърти да излязат с юноши, което не мога да го повярвам. Защо Ботев не играха срещу нас с юноши? Ботев е традиция, радвам се, че играят с българи, но не това е начина. Играят с 15-16-годишни невръстни деца срещу Арда, а срещу нас с най-доброто си. Ние сме си виновни от неопитност и грешки в защита", допълни той.

Треньорът продължи да критикува българския футбол.

"Днес чета и се хващам за главата, викайки "майко, майко". Чета, че няколко отбора се разследват от УЕФА за уредени мачове. Не мога да повярвам, че това е възможно. Ако истина трябва да се разследват докрай и да се вземат мерки, защото това не може да продължава. Защо трябва да се излагаме само в България? Това ще се чете в цял цвят. Понякога съдиите не се допитват до ВАР. Така с лекота пренебрегват труда на едни хора. Хора, ще ви накаже Господ, че бъркате в джоба и взимате хляба и млякото на децата" добави той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Тунчев: Баражът идва като бонус за Арда
Александър Тунчев: Баражът идва като бонус за Арда
Станислав Генчев: Няма да остана в Локомотив, преговарям с друг клуб
Станислав Генчев: Няма да остана в Локомотив, преговарям с друг клуб