НОВИНИ

Ансамбълът ни спечели бронз в многобоя за Купа "София"

bnt avatar logo
от Калоян Николов
14:06, 05.04.2021
Чете се за: 01:05 мин.
Художествена гимнастика
ансамбълът спечели бронз многобоя купа софия

Националният ансамбъл (девойки) на България в състав Кристиана Дойчева, Александра Василева, Камелия Петрова, Гергана Трендафилова, Сузан Паладиян и Мария Стаменова спечелиха бронзовия медал в многобоя на провеждащия се в зала "София" Международен турнир по художествена гимнастика.

Момичетата на старши-треньора Вяра Ваташка и помощник треньора Цветелина Найденова събраха сбор от 52.100, което им донесе и бронзовото отличие. Българките се класират и за двата финала на отделните уреди, които са във вторник.

Златото спечели ансамбълът на Израел със сбор от 58.250 т., а сребърния медал заслужи ансамбълът на Полша със сбор от 52.450т.

Вчера в изпълнението на композициите с 5 топки ансамблите играха по-чисто, а днес в по-трудната композиция с 5 ленти всички отбори имаха грешки, което е нормално, с оглед периода, в който се намираме и силно нарушения тренировъчен процес.

Конкретно за българският ансамбъл знаете колко късно състезателите, които не са навършили 18 години бяха пуснати в залите да тренират, а от в къщи не можеш да тренираш размяна, синхрон и въобще това за един ансамбъл се отразява наистина много сериозно!

Поздравления за децата, които се събраха и дадоха всичко, което могат за момента. Разбира се, грешките можеха и да не се допуснат, но важното е , че момичетата придобиват една психологическа устойчивост, благодарение на която и да се допусне някоя неточност, те успяват да запазят ритъм в играта и да си изиграят съчетанието до край с минимум неточности!

Поздравления за треньорския екип Вяра Ваташка и Цветелина Найденова, за хореографа и танцов педагог Георги Аспарухов, а директора на националните отбори Деспа Кателиева, на главния съдия на турнира и генерален секретар на БФХГ Росина Атанасова и на всички български съдийки, които помагат по време на подготовката на малките лъвчета!

Около 16.00 часа ще приключат изпълненията с бухалки и лента при девойките индивидуално, а от 16:50 до 21:30 часа жените ще покажат композициите си с бухалки и лента.

Над 100 гимнастички и 15 ансамбъла за девойки от 26 държави стартират в надпреварата.
Турнирът се провежда без публика заради пандемията от коронавирус.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нападател да Борусия (Д) няма да играе до края на сезона
Нападател да Борусия (Д) няма да играе до края на сезона
Канадска седмобойка мечтае да спечели олимпийски медал за Китай
Канадска седмобойка мечтае да спечели олимпийски медал за Китай