НОВИНИ

Антонио Конте: Дали бих искал да спечелим Шампионската лига? Бих казал, че да

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:08, 07.03.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
антонио конте равностоен мач решен една ситуация
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Наставникът на Тотнъм Антонио Конте даде пресконференция преди утрешния реванш от осминафиналите в Шампионската лига срещу Милан.

В сряда вечер от 22.00 часа "шпорите" посрещат италианския шампион на своя "Тотнъм Хотспър Стейдиъм", след като в първия двубой преди три седмици в Милано допуснаха минимално поражение с 0:1.

Двубоят в Лондон ще отбележи и завръщането на Конте на треньорската скамейка на Тотнъм, след като специалистът не води своя тим в последните няколко седмици, тъй като се възстановяваше от операция на жлъчката.

"Със сигурност подцених възстановяването след операцията. Поради чувството си за отговорност, исках да се върна по-рано. Може би надцених и тялото, и себе си. и. Сега съм добре, възстанових енергията и трябва да възстановя теглото си, но за останалото се чувствам добре. Опитвам се да предам енергията си на моите играчи, това е важен мач за нашия клуб. За мене е важно да сме всички заедно. Отдалеч се опитах да бъда много близо до моите играчи, използвайки видео. Да присъстваш е съвсем различно и поради тази причина трябва да благодаря на всички от щаба", започна италианският специалист.

Бившият наставник на Интер и Челси не скри още амбициите и желанието си за триумф в Шампионската лига, но допълни, че Тотнъм трябва гледат мач за мач.

"Ние живеем за тези моменти, защото когато напрежението се покачва, това означава, че и нашето ниво се покачва. Да не забравяме, че през миналата година играхме в Лигата на Конференциите. А сега сме в елиминациите на Шампионската лига. Ако ме попитате дали искам да спечеля Шампионската лига, да – бих казал, че искам. Това е реалността. Но трябва да вървим мач за мач", завърши Антонио Конте.

На пресконференцията редом до своя треньор присъства и кореецът Хюн Мин-Сон, който обяви, че в отбора всички са доволни от завръщането на Конте.

"Той винаги предава много позитивна енергия на целия отбор. Когато шефът на съблекалнята не е с нас, става напълно различно. И още вчера я усетихме тази негова сила, която носи. Когато е на тъч-линията, футболистите са много по-уверени. Когато той е на тъча, играчите ще се чувстват по-комфортно", коментира Сон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анте Шимунджа: Благодаря за дадения шанс, пожелавам на Лудогорец спечелване на титлата
Анте Шимунджа: Благодаря за дадения шанс, пожелавам на Лудогорец спечелване на титлата
Еврейската общност благодари на институциите за забраната на "Луковмарш"
Еврейската общност благодари на институциите за забраната на "Луковмарш"