НОВИНИ

АПИ: За нито едно превозно средство с украинска регистрация не се събира винетка или тол

bnt avatar logo
от БНТ
15:24, 17.03.2022
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
апи нито едно превозно средство украинска регистрация събира винетка тол
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

За нито едно моторно превозно средство с украински регистрационен номер не се събира пътна такса – е-винетка за леки коли до 3,5 т и тол за камионите и автобусите над 3,5 т, при ползване на републиканската пътна мрежа.

Мярката е въведена с решение на Министерския съвет и е в сила за периода от 24 февруари т.г. до отпадане на необходимостта от оказване на хуманитарна и медицинска помощ. Тя допълва мерките, които държавата взема за подпомагане на Украйна във връзка с извънредната военна обстановка и задълбочаващата се хуманитарна криза.

Всички генерирани нарушения в електронната системата на превозни средства с украинска регистрация след 24 февруари се закриват, така че пътните превозни средства да могат да напуснат безпрепятствено територията на България.

Експертите на Националното тол управление са в постоянна връзка с колегите си от Агенция "Митници", които осъществяват последния контрол на превозното средство преди напускането на страната.

В Националното тол управление всеки ден от 8.00 до 22.00 ч. работи кол център за обслужване на потребителите. На телефон 0700 10 876 или на e-mail: info@bgtoll.bg всички граждани, в т. ч. и украинските, могат да получат необходимата им информация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МО: Придвижва се военна техника към учебен полигон "Ново село"
МО: Придвижва се военна техника към учебен полигон "Ново село"
Министър Генчовска: ЕС и НАТО са обединени както никога преди
Министър Генчовска: ЕС и НАТО са обединени както никога преди