НОВИНИ

Защо крадат регистрационните табели от колите на украинци във Варна?

крадат регистрационните табели колите украинци варна
bnt avatar logo
от БНТ
09:54, 17.03.2022
22483
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Откраднаха регистрационните табели от автомобилите на украинските бежанци във Варна. Според инспектор Методи Христов от полицията в града от началото на годината има 7 сигнала за подобни кражби. В момента текат издирвателни мероприятия. Табелите се обявяват за издирване в България, както в Шенгенското пространство и Интерпол.

В града се носят различни слухове защо са откраднати регистрационните номера. Според някои украинските граждани не дължат такса за синя зона и затова възмутени граждани са им взели табелите. Това обаче не е истина, защото те дължат такса и не се ползват със специални преференции. Според други хора в социалните мрежи тези табели ще се използват, за да бъдат сложени върху автомобили, с които после ще се извършат престъпления.

Украински граждани се свързаха с екипа на БНТ и казаха, че вече са си поръчали нови табели, които трябва да пристигнат с куриерска фирма.

Областният управител Благомир Коцев заяви вчера, че се търси решение с паркирането на украинските автомобили, защото на различни места във Варна вече стават конфликти. Обмисля се създаването на буферни паркинги.

"Доста варненци се дразнят на факта, че из града циркулират украински коли и нарушават правилата за движение", каза Коцев.

Предвижда се един от буферните паркинги да се намира на варненското пристанище, където украинските коли ще спират свободно и няма да пречат на паркирането във Варна.

От днес, за да се улесни работата на бежанския център в Двореца на култура и спорта, в района спира да действа синята зона.

Репортер: Деян Михайлов

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сгрешена винетка ще може да се коригира еднократно
Сгрешена винетка ще може да се коригира еднократно
Полякиня спечели конкурса "Мис Свят"
Полякиня спечели конкурса "Мис Свят"