НОВИНИ

Арда пропиля два гола аванс, но все пак взе своето срещу Ботев (Враца)

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:25, 20.02.2021
Чете се за: 00:55 мин.
Футбол
арда пропиля два гола аванс все пак взе своето ботев враца

Съставът на Николай Киров водеше с 2:0 четвърт час преди края на двубоя, но грешка в отбраната на кърджалии позволи на гостите от Враца да се върнат в двубоя и да направят последните минути много интересни.

Въпреки това Арда съумя отново да намери верния път в мача и да стигне до трите точки, които ги изведоха до 3-то място в Първа Лига само на точка от втория ЦСКА София. Врачани пък остават на 11-та позиция с 15 пункта.

Срещата в Кърджали започна отлично за домакините, които поведоха в резултат още в 4-та минута, когато Жуниньо отмъкна топката от Аласан Н'Диайе и не отбеляза за 1:0.

В 29-та минута отново Н'Диайе бе в центъра на вниманието, тъй като изпусна Пламен Крумов при едно центриране и защитникът на кърджалии удвои аванса на своя тим.

Кошмарното първо полувреме за Аласан Н'Диайе приключи в 35-та минута, когато той бе изгонен за втори жълт картон, оставяйки тима на Антони Здравков в намален състав.

Останали с човек повече, домакините не се втурнаха да търсят трети гол и това доведе до едно сравнително второ полувреме, чийто край обаче щеше да предложи истинска драма.

Първо в 76-та минута, грешка в отбраната на Арда, позволи на Даниел Генов да върне надеждите на врачани, а само пет минути по-късно Чавдар Ивайлов беше точен за 2:2 и изглеждаше, че Ботев може да измъкне поне точка.

Последната дума обаче имаше Спас Делев, който в 85-та минута отново изведе тимът от Кърджали напред в резултата, разписвайки се след чудесна контраатака на неговия тим.

В самия край гостите отново можеха да изравнят, но ударът на Даниел Генов бе отразен от Иван Караджов и по този начин трите точки останаха за Арда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха двама за търговия на безакцизни цигари в Пловдив
Задържаха двама за търговия на безакцизни цигари в Пловдив
Здравният министър и директорът на "Пирогов" отговаряха на въпроси на желаещи да се ваксинират
Здравният министър и директорът на "Пирогов" отговаряха на въпроси на желаещи да се ваксинират