НОВИНИ

Арина Сабаленка се класира за четвъртфиналите в US Open, Кийс не остави шансове на Пегула в американския сблъсък

Финалистката в турнира от миналата година Онс Жабер изненадващо отпадна от китайката Кинуен Джън, докато шампионката от Уимбълдън Маркета Вондроушова се класира за своя първи четвъртфинал в Ню Йорк.

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:46, 05.09.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
арина сабаленка класира четвъртфиналите open кийс остави шансове пегула американския сблъсък
Слушай новината

Белорускинята Арина Сабаленка се класира за четвъртфиналите на тазгодишния US Open, след като в мача си от четвъртия кръг се справи с рускинята Дария Касаткина.

Сабаленка, която от следващата седмица ще оглави подреждането в световната ранглиста на WTA, не остави никакви шансове на своята опонентка и я победи с 6:1, 6:3 за само 86 минути игра.

По този начин шампионката от тазгодишния Australian Open отново си гарантира място сред най-добрите осем в Ню Йорк, където изненадващо тя ще играе срещу №23 в схемата Кинуен Джън.

Китайката поднесе една от големите изненади в турнира до момента, след като елиминира финалистката от 2022-а година Онс Жабер от Тунис с 6:2, 6:4. Така, Джън се класира за своя първи четвъртфинал в кариерата си в надпревара от Големия шлем, докато Жабер отново се прости засега с мечтата си за първа "Мейджър" титла.

Малко по-рано в осмия ден от US Open 2023 пък Мадисън Кийс отстрани друга фаворитка в турнира Джесика Пегула изцяло американски сблъсък. Кийс, която игра финал в турнира през 2017-а надигра категорично световната №3, отпускайки ѝ само четири гейма за крайното 6:1, 6:3 след само 63 минути игра.

В четвъртфиналите една от двете оцелели тенисистки от САЩ Мадисън ще играе срещу шампионката от Уимбълдън Маркета Вондроушова, която в осминафиналите надви друга американка - Пейтън Стърна. Чехкинята изгуби първия сет в тайбрек, но впоследствие стигна до пълен обрат за крайното 6:7(3), 6:3, 6:2.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова настилка ще ограничава скоростта на автомобилите в столицата (Снимки)
Нова настилка ще ограничава скоростта на автомобилите в столицата (Снимки)
Международната федерация по плуване разреши участието на състезатели от Русия и Беларус в международни надпревари
Международната федерация по плуване разреши участието на състезатели от Русия и Беларус в международни надпревари