НОВИНИ

Арина Сабаленка се оттегли от Уимбълдън заради контузия

Тенисистката от Беларус заема третото място в световната ранглита

арина сабаленка класира първи кариерата осминафинал ролан гарос
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:02, 01.07.2024
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Третата в световната ранглита по тенис Арина Сабаленка (Беларус) се оттегли от Откритото първенство на Великобритания заради контузия на рамото малко преди първия си мач в надпреварата днес, съобщиха организаторите.

Полуфиналистката от миналия сезон Сабаленка, която беше поставена под №3 на Уимбълдън, се бореше с контузия в долната част на гърба в началото на тази година, а в последствие и със заболяване на Откритото първенство на Франция през миналия месец. През миналата седмица пък тя получи контузия по време на четвъртфиналите на турнира в Берлин срещу рускинята Анна Калинская.

"С разбито сърце трябва да ви съобщя, че няма да мога да играя в тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания. Направих всичко възможно да бъда готова, но за съжаление рамото ми не ми помогна това да се случи. Натиснах до абсолютния лимит на днешната си тренировка, но от екипа ми ми съобщиха, че ако играя, нещата ще станат по-зле. Този турнир означава много за мен и обещавам, че ще се върна по-силна от всякога следващата година", обяви състезателката от Беларус в социалните си мрежи.

"Щастливата губеща" от квалификациите Ерика Андреева (Русия) ще замени Сабаленка в схемата на турнира и ще се изправи срещу Емина Бектас (САЩ) в първия кръг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверка на фактите: Можем ли да поискаме извънреден доклад за еврото и отговаря ли българското законодателство на европейското
Проверка на фактите: Можем ли да поискаме извънреден доклад за еврото и отговаря ли българското законодателство на европейското
Сарафов иска проверка на прокурор заради задържането на Нико Тупарев
Сарафов иска проверка на прокурор заради задържането на Нико Тупарев