НОВИНИ

Ашли Барти даде само два гейма на Пегула по пътя към 1/2-финалите

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:30, 25.01.2022
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
ашли барти даде два гейма пегула пътя финалите
Слушай новината

Световната №1 в тениса Ашли Барти записа пета убедителна победа на Australian Open, след като надигра с 6:2, 6:0 Джесика Пегула.

По този начин австралийката се класира за своя втори 1/2-финал в Мелбърн и продължава да крачи уверено към титлата, като Барти все още няма загубен сет.

Водачката в световната ранглиста проби още в откриващия гейм, след което набързо затвърди пробива за аванс от 2:0. В четвъртия гейм Барти трябваше да отразява единствения брейкбол, пред който бе изправена за целия мач, но тя се справи, а малко по-късно спечели за втори път подаването на Пегула по пътя към успеха в първия сет с 6:2.

Във втората част Пегула даде всичко от себе си да запише поне почетен гейм, но усилията и не се увенчаха с успех и така Барти записа втория си сет на 0 от началото на турнира след този на старта срещу Лесия Цуренко.

По този начин, за малко повече от час игра, Ашли Барти си осигури мач срещу Мадисън Кийс в 1/2-финалите в "Мелбърн Парк". Американката елиминира по-рано днес с 6:3, 6:2 Барбора Крейчикова.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Западна и Югоизточна България са в етап 3 от плана за ковид - ще има ли нови ограничения
Западна и Югоизточна България са в етап 3 от плана за ковид - ще има ли нови ограничения
Рой Ходжсън поема Уотфорд
Рой Ходжсън поема Уотфорд