НОВИНИ

Атанас Зафиров, БСП: В началото на следващата седмица ще поканим г-н Николов на разговор

bnt avatar logo
от БНТ
19:10, 30.07.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Нормално е най-голямата политическа сила, спечелила изборите, да посочи свой кандидат, смятаме в началото на следващата седмица да поканим г-н Николов в парламентарната група на разговор.

Това каза в "Още от деня" Атанас Зафиров, заместник-председател по коалиционната политика на БСП, по повод връчения от президента проучвателeн мандат за съставяне на правителство на "Има такъв народ".

От приоритетите, които ще бъдат включени в програмата на бъдещото правителство, ще зависи подкрепата на БСП, подчерта Зафиров.

Пламен Николов е номинацията на „Има такъв народ“ за премиер

В първите си думи Пламен Николов заяви, че има няколко приоритета - Плана за възстановяване и развитие, справянето с предстояща ковид криза, пенсиите, които трябва да бъдат преизчислени, съдебната реформа, мажоритарни избори.

"Повечето приоритети, посочени при приемането на мандата, левицата е отстоявала през последните години, така че аз съм удовлетворен от тези първоначални приоритети", каза Атанас Зафиров.

Той уточни, че предстоят разговори по приоритетите, по които няма съгласие, и не е възможно да има 100% покриваемост на приоритетите и никой няма такива очаквания.

За имената на бъдещите министри изрази надежда те да бъдат оповестени достатъчно, за да имат време в партията да ги обсъдят и вземат решение.

"Лицата, които ще прилагат тези политики, имат значение, но разбира се, най-важното са самите политики, но и те да залегнат в една бъдеща програма", така Зафиров отговори на въпрос за подкрепа на правителството в пленарна зала.

И подчерта, че това днес е нормална процедура и от БСП не са изненадани от хода на събитията.

Целия разговор вижте във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
42 градуса достигнаха температурите в Сандански
42 градуса достигнаха температурите в Сандански
ГЕРБ: Посочването на кандидат за премиер в последния момент е несериозен политически акт
ГЕРБ: Посочването на кандидат за премиер в последния момент е несериозен политически акт