Атанас Зафиров, БСП: В началото на следващата седмица ще поканим г-н Николов на разговор

от БНТ
19:10, 30.07.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Нормално е най-голямата политическа сила, спечелила изборите, да посочи свой кандидат, смятаме в началото на следващата седмица да поканим г-н Николов в парламентарната група на разговор.

Това каза в "Още от деня" Атанас Зафиров, заместник-председател по коалиционната политика на БСП, по повод връчения от президента проучвателeн мандат за съставяне на правителство на "Има такъв народ".

От приоритетите, които ще бъдат включени в програмата на бъдещото правителство, ще зависи подкрепата на БСП, подчерта Зафиров.

Пламен Николов е номинацията на „Има такъв народ“ за премиер

В първите си думи Пламен Николов заяви, че има няколко приоритета - Плана за възстановяване и развитие, справянето с предстояща ковид криза, пенсиите, които трябва да бъдат преизчислени, съдебната реформа, мажоритарни избори.

"Повечето приоритети, посочени при приемането на мандата, левицата е отстоявала през последните години, така че аз съм удовлетворен от тези първоначални приоритети", каза Атанас Зафиров.

Той уточни, че предстоят разговори по приоритетите, по които няма съгласие, и не е възможно да има 100% покриваемост на приоритетите и никой няма такива очаквания.

За имената на бъдещите министри изрази надежда те да бъдат оповестени достатъчно, за да имат време в партията да ги обсъдят и вземат решение.

"Лицата, които ще прилагат тези политики, имат значение, но разбира се, най-важното са самите политики, но и те да залегнат в една бъдеща програма", така Зафиров отговори на въпрос за подкрепа на правителството в пленарна зала.

И подчерта, че това днес е нормална процедура и от БСП не са изненадани от хода на събитията.

Целия разговор вижте във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
42 градуса достигнаха температурите в Сандански
42 градуса достигнаха температурите в Сандански
ГЕРБ: Посочването на кандидат за премиер в последния момент е несериозен политически акт
ГЕРБ: Посочването на кандидат за премиер в последния момент е несериозен политически акт