НОВИНИ

Азрудин Валентич вече не е треньор на Ботев Пловдив

валентич взима окончателно решение бъдещето ботев пловдив реванша апоел
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:43, 29.07.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Азрудин Валентич напуска поста старши треньор на Ботев Пловдив. Специалистът ще стане стратегически съветник на собственика на клуба Антон Зингаревич за спортното развитие на "жълто-черните".

Наставникът на дубала на "канарчетата" Артур Ованесян ще изпълнява длъжността старши треньор на мъжкия отбор в мача срещу Локомотив София.

Ботев благодари на Азрудин Валентич за работата му и му пожелава успех на новия пост за подобряване на спортното развитие на клуба.

Азрудин Валентич пое Ботев през 2021 г. и изведе клуба до бронзови медали в българското първенство за първи път от 27 години. За година и половина работа специалистът успя напълно да възстанови подхода към тренировъчния и игровия процес на отбора и да изведе отбора в Европа.

Ръководството и щабът на Ботев благодари на Валентич за приноса му за развитието на клуба и му пожелава успех в бъдещата му дейност.

„Заедно със собственика и ръководството на клуба решихме мачът в Никозия срещу Апоел да е последният за мен като старши треньор на отбора. Това е обмислено и балансирано решение, което вярвам, че ще помогне на клуба да подобри сегашното състояние на нещата и да прекъсне низа от лош късмет. От първия ден на работа в клуба дадох всичките си знания и сили, за да постигна най-добрия резултат за отбора. В настоящата ситуация е време да направим промени в отбора. Никога не съм се страхувал от отговорността, а сега разбирам, че винаги треньорът е отговорен за резултатите на терена. Ще продължа да прилагам всичките си знания и усилия, за да помогна на Ботев да продължи възходящото си движение в нов по-висок статус. Благодарен съм на собственика и ръководството на клуба за доверието и призовавам феновете да подкрепят отбора в този труден период. Само Ботев”, заяви Валентич пред клубния сайт на Ботев Пловдив.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Томислав Дончев: За нас е важно да разширяваме подкрепата, ще отчетем успех, ако сме първа политическа сила
Томислав Дончев: За нас е важно да разширяваме подкрепата, ще отчетем успех, ако сме първа политическа сила
Националките по баскетбол до 16 г. загубиха втората си контрола с Гърция
Националките по баскетбол до 16 г. загубиха втората си контрола с Гърция