НОВИНИ

Байерн отново победи Юнайтед и го изхвърли от Европа, Копенхаген надви Галатасарай и ще играе в елиминациите на ШЛ

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:57, 12.12.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Шампионска лига
байерн отново победи юнайтед изхвърли европа копенхаген надви галатасарай играе елиминациите
Слушай новината

Байерн Мюнхен завърши с победа участието си в груповата фаза на настоящото издание на Шампионската лига, след като в последния си двубой от група "А" победи с 1:0 като гост състава на Манчестър Юнайтед.

На "Олд Трафорд" двата тима изиграха една среща, в която като цяло липсваха интересните ситуации и пред двете врати, но при една от тях в 71-ата минута Кингсли Коман се възползва от хитро подаване на Хари Кейн и преодоля Андре Онана, вкарвайки единствения гол в мача.

Успехът бе пети за "баварците" от началото на турнира, с който те завършват убедително на първото място с актив от 16 точки и освен това увеличиха серията си от поредни двубои без поражения в групите на Шампионската лига на 40.

В същото време Манчестър Юнайтед изнесе поредната си слаба продукция в хода на кампанията, а загубата тази вечер окончателно сложи и край на участието на "червените дяволи" в евротурнирите през сезона. Това е и първият случай, в който английският гранд остава на дъното в своята група в най-престижната европейска клубна надпревара от 2005-а година насам, когато тимът завършва 4-и в компанията на Виляреал, Лил и Бенфика.

Междувременно, в другия мач от тази група в директен спор за място на осминафиналите Копенхаген победи у дома Галатасарай с минималното 1:0.

Големият герой за датчаните беше Лукас Лерагер, който с третото си попадение от началото на турнира донесе победата за своя тим и го класира за следващия етап на Шампионската лига.

Така, за едва втори път в своята история Копенхаген ще играе в елиминационната фаза на турнира, като предишният подобен случай бе през сезон 2010/11, когато тимът завърши втори в група с тимовете на Барселона, Панатинайкос и Рубин Казан.

Разочарованието пък остава за Галатасарай, който също остави много добро впечатление с представянето си в турнира на богатите през тази есен, но в крайна сметка завършва трети в групата. Утехата за "Джим Бом" е, че клубът все пак продължава с европейското си участие и след Нова година, когато момчетата на Окан Бюрук ще играят в Лига Европа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наполи изпълни задачата и е осминафиналист в Шампионската лига, Реал Мадрид надви Унион след петголово шоу в Берлин
Наполи изпълни задачата и е осминафиналист в Шампионската лига, Реал Мадрид надви Унион след петголово шоу в Берлин
Етър се раздели с Янко Ангелов и Димо Бакалов
Етър се раздели с Янко Ангелов и Димо Бакалов