НОВИНИ

България посреща Северна Ирландия в Пловдив с мисия за три точки

Гледайте срещата от 19:00 часа пряко по БНТ 1, БНТ 3 и на сайта ни.

Български национален отбор по футбол за мъже
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:33, 08.09.2024
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

България посреща Северна Ирландия във втория си мач от Лигата на нациите. Двубоят от Група 3 на Лига С ще се играе на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, а началният час е 19,00. Един от най-опитните гръцки съдии Анастасиос Сидиропулос ще ръководи срещата.

В четвъртък националите създадоха много положения за гол, но така и не успяха да реализират във вратата на Беларус (0:0). Селекцията на Илиан Илиев може много да съжалява, че не успя да си тръгне с три точки.

Северна Ирландия пък взе ранен аванс от два гола срещу Люксембург и успя да го опази до последния съдийски сигнал.

България е без загуба под ръководството на Илиан Илиев. Тимът върви във възходяща линия след пристигането на новия селекционер. Наставникът на Черно море прие този ангажимент в тежък за България момент, когато резултатите на представителния тим бяха разочароващи. Под негово ръководство България записа една победа и шест равенства, като националите останаха непобедени срещу силни съперници като Унгария, Сърбия, Румъния и Словения.

Всичко това дава надежда на феновете, че този път България има реални шансове да спечели групата си в Лига на нациите и да се изкачи в по-горна лига на турнира. Според някои прогнози, “лъвовете” са сред фаворитите за първото място в тази група, която не изглежда чак толкова невъзможна за спечелване.

"След като не успяхме да победим в мач, в който заслужавахме, сме малко с наведени глави. Но ние сме професионалисти и трябва за краткото време, което имаме, да променим настроението и да излезем за победа срещу силния тим на Северна Ирландия", заяви селекционерът Илиев на пресконференцията преди двубоя.

Балансът на тима срещу островитяните е положителен, като тенденцията се запазва и през този век. България стига до победата в 5 случая, последният от които през 2021 година под ръководството на Ясен Петров - 2:1. Единствените поражения от Северна Ирландия са от края на 70-те години в европейски квалификации с по 0:2.

Гледайте срещата България - Северна Ирландия от турнира Лига на нациите по БНТ 1 и БНТ 3. Двубоят започва в 19:00 часа, а студийната ни програма в 18:30 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След жп хаоса в Германия: Критиките към "Дойче бан" растат
След жп хаоса в Германия: Критиките към "Дойче бан" растат
Тейлър Фриц и Яник Синер ще определят шампиона в последния турнир от Големия шлем за годината
Тейлър Фриц и Яник Синер ще определят шампиона в последния турнир от Големия шлем за годината