НОВИНИ

България прояви желание, но отново остана с празни ръце

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:55, 15.11.2020
Чете се за: 01:32 мин.
Футбол
българия прояви желание отново остана празни ръце

Футболистите на Георги Дерменджиев изиграха силно второ полувреме на Националния стадион "Васил Левски", но в край на сметка двете инкасирани попадения през първата част натежаха и нашите отстъпиха с 1:2 на Финландия.

По този начин националите остават на последното 4-то място в групата и след три дни ще излязат в директен спор срещу Република Ирландия в директен спор за оставане в Лига В на Лигата на Нациите.

Определено българите демонстрираха желание в играта си, особено през втората част, но за съжаление отново грешките в нашата отбрана през първата част оказаха твърде сериозна влияние.

За съжаление началото на двубоя беше лошо за трикольорите, след като в 7-та минута Робин Тейлър разсече централната ни двойка бранители с подаване към Теему Пуки и футболистът на Норич преодоля Мартин Луков за 1:0.

Въпреки гола българите не показаха признаци на стъписване, а опитваха да играят своята игра, като Доминик Янков опита един изстрел, който обаче бе доста неточен.

В средата на първата част нашите отчетливо бяха по-добрия отбор и 28-та минута хубаво центриране на Страхил Попов бе засечено от Галин Иванов, но топката излезе малко встрани от целта.

Подемът в играта на момчетата на Дерменджиев обаче беше видим, тъй като само минута по-късно Спас Делев стреля от дистанция право във вратаря Храдецки.

За съжаление, нашата отбрана се пропука за втори път в самия край на полувремето, когато неточност на Страхил Попов позволи на голмайсторът Пуки отново да излезе на стрелкова позиция. Неговият удар бе спасен, но при добавката Робин Лод не сбърка и направи резултата 2:0.

В началото на втората част темпото на игра спадна, като срещата беше често накъсвана поради зачестилите нарушения.

Все пак след точно час игра Спас Делев и Доминик Янков комбинираха добре и последния беше повален в наказателното поле, което доведе до дузпа за България.

Зад топката застана Галин Иванов, който обаче заложи на силата и това се оказа грешното решение, тъй като вратаря Храдецки улови ъгъла и отрази удара, а добавката на Краев бе неточна.

Седем минути по-късно съдбата отново се усмихна на нашите след като капитана на "совите" Тим Спарв игра с ръка в собственото си наказателно поле след центриране от корнер и литовският рефер Донатас Румшас посочи отново бялата точка.

Този път със задачата се нагърби, влезлия като резерва Димитър Илиев и нападателят на Локомотив Пд не сбърка и с техничен удар намали резултата, макар Храдецки отново да успя да усети ъгъла.

В оставащите минути българите опитаха да стигнат до изравнителен гол, но всичко до което стигнаха беше един далечен удар в аут, дело на Димитър Илиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Гърция се забранява събирането на повече от трима души
В Гърция се забранява събирането на повече от трима души
Разбиват коли във Варна заради дребни кражби
Разбиват коли във Варна заради дребни кражби