НОВИНИ

България ще се опита да спре Италия от изравняването на световен рекорд

bnt avatar logo
от Калоян Николов
13:00, 12.07.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
българия опита спре италия поставянето световен рекорд
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Първият официален мач на Италия като европейски шампион ще бъде срещу националния отбор на България.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

На 2 септември от 21:45 часа българско време победителите от УЕФА Евро 2020 посрещат "лъвовете" на Ясен Петров в квалификация за Мондиала в Катар догодина, която ще се играе на "Стадио Артемио Франки" във Флоренция.

Снощи тимът на Роберто Манчини триумфира с втората си европейска титла, след като във финала "Уембли" победи Англия с 3:2 след изпълнение на дузпи, а редовното време и продълженията завършиха при резултат 1:1.

До момента "Скуадра адзура" е с пълен актив от точки в квалификационна група "C" за Световното през 2022 г. и води в класирането с 9 пункта след с три победи от три мача, включително и успех с 2:0 над България на Националния стадион "Васил Левски" на 25 март тази година.

От своя страна, възпитаниците на Ясен Петров имат една спечелена точка от три мача и заемат предпоследното четвърто място в групата.

По този начин България ще има шанса да спре Италия по пътя ѝ към изравняването на рекорда на Бразилия и Испания от 35 поредни мача без допусната загуба. След вчерашния си триумф на УЕФА Евро 2020, "Адзурите" вече са в серия от 34 мача без да познават вкуса на загубата, което е абсолютен рекорд за страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Галъп": ГЕРБ изгуби около 200 000 гласа, ИТН добави 100 000
"Галъп": ГЕРБ изгуби около 200 000 гласа, ИТН добави 100 000
ЕС удължи с 6 месеца санкциите срещу Русия
ЕС удължи с 6 месеца санкциите срещу Русия