НОВИНИ

България ще спори за третото място на първенството по хандбал за развиващи се нации

българия спори третото първенството хандбал развиващи нации
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
20:23, 29.04.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

България ще играе в мача за третото място на първенството на Международната хандбална федерация (ИХФ) на развиващите се нации за мъже, което се провежда във Варна.

Българските хандбалисти отстъпиха в първия полуфинал на турнира на тима на Куба с 29:36. За нашия тим най-резултатни станаха Михаел Иванов с 8 гола и Кристиан Василев със 7 попадения. За победителите Мишел Родригес вкара 9 гола, а Роналдо Алмейда и Франк Кастильо.

България започна отлично срещата и поведе за 2.29 минути игра с 3:0. Кубинците обаче отвърнаха с три безответни гола и изравниха при 3:3 след 4.17 минути игра. След малко повече от 8 минути игра българите отново успяха да поведат с 3 гола при 6:3. В средата на първото полувреме резултатът бе 8:7 за България. В 17.09 минута Куба успа за втори път в мача да изравни резултата при 9:9. В 20.50 минута на първата част гостите поведоха за първи път в срещата при 11:10. Националите ни изравниха при 14:14 26.49 минути преди почивката чрез Михаел Иванов. Последваха нови две равенства, а на полувремето кубинците имаха аванс от 1 гол – 17:16.

В началото на второто полувреме стрелбата на играчите на България не беше на ниво и след няколко нулеви атаки за националите ни куба успя да поведе с 4 гола при 20:16 в 33.48 минута на срещата. Българите успяха на два пъти за намалят пасива си до 3 гола, но отново заради лоша стрелба куба дръпна с 5 гола при 24:19 в 36.39 минута на мача. В средата на втората част кубинците имаха комфортен аванс от 8 гола – 27:19. В заключителните минути на мача българите опитаха да се върнат в мача, на три пъти намаляваха пасива си до 5 точки, но кубинците взеха победата с 36:29.

Утре от 18:15 часа българите ще играят със загубилия втория полуфинал между отборите на Индия и Кипър. Финалът на надпреварата е от 20:30 часа. По-късно днес е вторият полуфинал между отборите на Индия и Кипър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нападнатият в Судан българин пред БНТ: Важното е, че сме живи
Нападнатият в Судан българин пред БНТ: Важното е, че сме живи
Пореден случай на върнати от Мексико български туристи
Пореден случай на върнати от Мексико български туристи