НОВИНИ

Българската смесена щафета остана 15-та на Световното по биатлон

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:33, 11.02.2021
Чете се за: 00:53 мин.
Зимни
българската смесена щафета остана световното биатлон

Отборът ни в състав Димитър Герджиков, Владимир Илиев, Милена Тодорова и Даниела Кадева завърши на 15-то място в смесената щафета, която даде началото на световното първенство по биатлон в Поклюка, Словения.

Българите направиха много добро състезание, като използваха само пет допълнителни патрона и не завъртяха нито една наказателна обиколка.

Те изостанаха на 4:07.2 минути от отбора на Норвегия, който защити титлата си от Антхолц-Антерселва.

Сънародниците ни до последно се бореха с Беларус за 14-та позиция, но пък останаха пред силния отбор на домакините от Словения, които завършиха 16-ти от общо 27 стартирали нации.

Победителския квартет пък беше съставен от Стурла Лагрейд, Йоханес Тингнес Бьо, Тирил Екхоф и Марте Олсбу Ройзеланд, които изминаха 12-те обиколки на състезанието за 1 часа, 20 минути и 19.3 секунди.

"Викингите" се нуждаеха от 11 допълнителни патрона, за да свалят всички 32 мишени, но не се наложи да влизат в наказателни обиколки.

На второ място изненадващо финишира отборът на Австрия в състав Давид Комац, Зимон Едер, Дуня Здоуц и Лиза Тереза Хаузер.

Австрийците използваха само два допълнителни патрона за цялото състезание и останаха на 27 секунди от лидерите, като така се поздравиха с първи медал в дисциплината от световен шампионат.

Бронзът пък остана за отбора на Швеция (Себастиан Самуелсон, Мартин Понсилуома, Лин Першон и Хана Йоберг), които използваха осем допълнителни патрона, а до последните метри Йоберг водеше борба с украинката Олена Пидхрушна.

Топ 6 допълниха щафетите на Франция и Италия.

Голямото разочарование в смесената щафета бяха тимовете на Германия и отбора на атлетите от Русия, които завършиха съответно на седмо и девето място.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
12 области у нас вече са в „червена зона“ по заболяемост от COVID-19
12 области у нас вече са в „червена зона“ по заболяемост от COVID-19
Григор Димитров - Пабло Кареньо Буста в петък рано сутринта
Григор Димитров - Пабло Кареньо Буста в петък рано сутринта